П`ятниця, 2024-05-03
V I O L L AТи є сукупністю того, що Ти їж і в що Ти віриш!
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 77
Форма входу

//www.youtube.com/watch?v=wy4m9WNnYNY  Віолла - від початку до сьогодні (жовтень 2013 р.)
Головна » 2011 » Грудень » 27 » Хурма - користь і смак в одному!
1:44 PM
Хурма - користь і смак в одному!
     Щоб вибрати стиглу і смачну хурму, необхідно знати, яка ж вона взагалі може бути. Практично всі сорти, крім «Королько» володіють терпкими властивостями в недозрілому стані.Дозріла хурма повинна бути м'якою, а плодоніжка - сухою.Також її стиглість можна визначити по шкірці. Вона, як правило, зазвичай гладка і тверда. У деяких сортів у зрілих плодів на шкірці з'являються коричневі смужки.

   Мало хто знає, наскільки корисний цей «сонячний фрукт».Завдяки високому вмісту вітамінів А і С, хурма допомагає зміцнити імунітет. Особливо вона корисна в «простудний» період.

   Взагалі ж хурма дуже багата різноманітними вітамінами і мінералами. Залізо і кальцій, які є в її складі,  підвищують гемоглобін у крові, а магній - надає сприятливу дію на нервову систему. Бета-каротин, який додає хурмі помаранчевий колір, служить для зміцнення зору і уповільнює процес старіння.
  Лікарі відзначають той факт, що хурма корисна людям із захворюваннями серцево-судинної системи. Справа в тому, що цей фрукт багатий калієм, який, у свою чергу, перешкоджає виникненню аритмії.

   Єдині, кому потрібно відноситься до хурмі з обережністю, це люди з цукровим діабетом, оскільки цукор, який в ній міститься,  може підвищити рівень цукру в крові.
   Корисні властивості хурми можна використовувати і в косметичних цілях. Якщо у вас жирна шкіра і розширені пори, змішайте м'якоть одного плоду з яєчним білком. Нанесіть на обличчя і залиште хвилин на 15-20. Якщо ж шкіра в'яне, то слід змішати в рівних пропорціях молоко і м'якоть хурми. І теж залиште на 20 хвилин, потім змийте.

   Хурма належить до тих небагатьох фруктів, в яких так гармонійно поєднуються приємний смак і користь.
Переглядів: 879 | Додав: VIOLLA | Теги: Віолла, Мар'яна Циганин, Violla | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Архів записів
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Besucherzahler russian women for marriage
счетчик посещений
© 2012 р. ГО ВІОЛЛА
 Матеріал дозволено використовувати лише при наявності гіперпосилання на сайт //violla.ucoz.com/